Šeici zainteresirani za ZL Osijek

Bez autora
Oct 10 2011

Zračna luka Osijek mogla bi uskoro prijeći u ruke arapskih šeika. Za koncesiju ili čak kupnju ozbiljan su interes pokazali lideri Omana. Možda bi to bilo trajno rješenje dugogodišnjih nagomilanih problema osječke Zračne luke, koja je u većinskom, 55-postotnom državnom vlasništvu. Omanski su predstavnici tijekom razgovora o uspostavi zračnoga prometa s Hrvatskom pokazali zanimanje za neku luku. Predložena im je osječka, idealna za cargo promet. Luku su odmah obišli, razgovarali i s lokalnom upravom. To su tek prvi koraci na putu moguće poslovne suradnje. Sada se čeka povratna informacija iz Omana. Iz Osijeka se zrakom može samo u Frankfurt Hahn, te ljetnih mjeseci u Dubrovnik i Split. Inače, prometa nema. S dosadašnjim malim brojem letova, bez prometa, luka se ne može razvijati. Zato u strateškom partneru i Uprava vidi spas.

Šeici zainteresirani za ZL OsijekZračna luka Osijek mogla bi uskoro prijeći u ruke arapskih šeika. Za koncesiju ili čak kupnju ozbiljan su interes pokazali lideri Omana.

Možda bi to bilo trajno rješenje dugogodišnjih nagomilanih problema osječke Zračne luke, koja je u većinskom, 55-postotnom državnom vlasništvu.

Omanski su predstavnici tijekom razgovora o uspostavi zračnoga prometa s Hrvatskom pokazali zanimanje za neku luku. Predložena im je osječka, idealna za cargo promet. Luku su odmah obišli, razgovarali i s lokalnom upravom. To su tek prvi koraci na putu moguće poslovne suradnje. Sada se čeka povratna informacija iz Omana.

Iz Osijeka se zrakom može samo u Frankfurt Hahn, te ljetnih mjeseci u Dubrovnik i Split. Inače, prometa nema. S dosadašnjim malim brojem letova, bez prometa, luka se ne može razvijati. Zato u strateškom partneru i Uprava vidi spas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik